A világ legtiszteletreméltóbb szeszesitalának a másik ismert neve a scotch. De csak a skót whisky viselheti ezt a címet. Az erős nedű két fő összetevőből készül: árpából és vízből, de az utánozhatatlan végeredményhez egy ősi technológiára és sok időre is szükség van. Az összes szükséges folyamat után, a jövőbeli szeszesitalt hordókba öntik, ahol 12, olykor 18 évig is várhat arra, hogy eljöjjön a palackozási ideje. A skót whisky aromáját az a fa adja, amiből a hordó készül, a benne lévő sherry pedig arany vagy borostyán színt kölcsönöz neki. A hordó, amiben valaha burbont tartottak, egyedülálló vanília és karamell aromával ruházza fel a scotchot. Az érleléséhez szükséges idő lejárta után, több hordónyi italt öntenek egy nagy kádba, majd összekeverik és megkóstolják. Ebben az utolsó izgalmas szakaszban dől el, hogy a sok hosszú év megérte-e a fáradalmakat. A skót whiskynek kiegyensúlyozott gyümölcsízzel és édes vaníliaaromával kell rendelkeznie. Ugye most már Ön is megérti, miért tartják a scotchot a skótok nemzeti italának?