2022.05.16.
Kertépítő árak tartalmazzák az öntözőrendszer kiépítését Kertépítő árak

Kertépítő árak tartalmazzák az öntözőrendszer kiépítését

Szeretnénk, ha kert csodaszép lenne és mindenki a csodájára járna? Akkor nincs más teendő, mint profi szakértőt keresni, aki felméri a jelenlegi állapotát és korrekt kertépítő árak mellett összeállítja az árajánlatot. Tulajdonképpen mi szerepelhet ezen a listán? Elsősorban a termőföld pótlásra kell számítani, gyepszőnyegre, esetleg vakondháló kihelyezésére. A növények, terméskő és egyéb dekorációs elem a megrendelő igényeinek megfelelően kerül kiválasztásra, így változtatva meg a kertépítő árak végső összegét.

Kertépítő árak rejtett költségek nélkül
A kertépítés elengedhetetlen elemének tekinthető az öntözőrendszer tervezése és szakszerű kivitelezése, hiszen csak akkor lesz mindig szép, ha megfelelően van locsolva és gondozva. Minden kihelyezett növény más vízigénnyel rendelkezik, amit kézi locsolással szinte lehetetlen lenne kielégíteni. Ezért érdemes olyan rendszerben gondolkodni, ami megoldja helyettünk a problémát. Az automatizált rendszer egy előre beprogramozott szabály alapján hozható működésbe és nem igényel felügyeletet.

Mennyibe kerül öntözőrendszer telepítése?

Első lépésként mindig meg kell határozni, hogy milyen igényeknek kell megfeleljen az öntözőrendszer. A kivitelezési munkafolyamat átlagos nagyságú kert esetén 1-2 munkanap szokott lenni. A kert tagoltsága, a növények sokszínűsége vagy az egyéb területi adottságok olyan tényezők, amelyek az öntözőrendszer telepítése idejét meghosszabbítják. Ha rossz az idő, akkor ugyancsak csúszásra kell számítani. Az öntözőrendszer telepítése során, a munkafázisok pontos kiosztása megkönnyíti a folyamatot. Ezt követően megtörténik a csővezetékek árkolása, méretre szabása és azok fektetése. Az öntöző szórófejek megkapják a végleges helyüket és felszerelésre kerülnek. Az öntözőrendszer telepítése során a következő lépés a vízakna kifúrása, majd a szelepaknák beépítése. Ezt követően kerül bekötésre az esőérzékelő. Megtörténik a nyomáspróba és a szórófejek finom beállítása. Az kerti öntözőrendszer programozása nem igényel különösebb szakértelmet és mindenki azonnal el tudja sajátítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük