2022.05.16.
Avent mellszívó használatánál mire ajánlott figyelni?!

Avent mellszívó használatánál mire ajánlott figyelni?!

Az avent mellszívó segítséget nyújt a szoptatás ideje alatt. Számtalan olyan helyzet adódik, amikor a szopizás nem megy olyan egyszerűen, mint azt elképzeltük. Legtöbb esetben nem termelődik elég tej, ilyenkor a fejés vagy a gyakori szopiztatás segíthet, de az is megtörténik, hogy a pici nem tud hatékonyan szopizni, így nem sikerül számára elegendő tejhez hozzájutni. A mellszívó nagy segítségünkre lehet abban, hogy zökkenőmentes legyen a szoptatás, és babánk akkor is anyatejhez juthasson, ha valami gond vagy váratlan esemény adódna.

Az avent mellszívók között találunk kézi és elektromos mellszívót, mindkét típus alkalmas a fejéshez, utóbbi abban az esetben ajánlott, ha szükséges a napi többszöri fejés. A kézi mellszívók előnye, hogy könnyűek, hordozhatóak, rugalmasan lehet bárhol használni őket. A kézi mellszívó szintén jó választás akkor is, ha túl erős a tejleadó reflex, ilyenkor annyira gyorsan jön a tej, hogy a baba nem tud szopizni, félrenyelhet, vagy sokszor elengedi a mellet.

Ha ez az eset áll fenn, célszerű a szoptatás előtt 10-20 milliliter tejet a kézi mellszívóval leszívni, és ezt követően folytatni a szoptatást. Az avent mellszívó használata előtt ajánlott alaposan kezet mosni, és keresni egy nyugodt, csendes helyet a lakásban, ahol zavartalanul elvégezhető a művelet. A mellszívó tisztántartásáról is gondoskodni kell, a mellszívó tartályát és a mellszívó alkatrészeit minden egyes használat után el kell mosni. Az elmosott, alaposan átöblített részeket tegyük tiszta konyharuhára vagy külön erre a célra használt textilpelenkára, és hagyjuk a levegőn megszáradni, egyáltalán nem ajánlott törölgetni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük