2022.05.16.
A légfűtéses fatüzelésű kályhák jó tulajdonságai fatüzelésű kályhák

A légfűtéses fatüzelésű kályhák jó tulajdonságai

A fával történő fűtés modern szerkezettel egy hatékony és bizony az egyik leginkább környezetbarát megoldás lehet. A fatüzelésű kályhák számos hazai településen kedveltek, pontosan ezen két tulajdonságnak köszönhetően. Nagy sikernek örvendenek a légfűtéses változatok, amiknél kétféle hőleadásról lehet beszélni.

Az első a sugárzó hő, amit a fatüzelésű kályhák az üvegablakukon keresztül adnak le. A másik pedig az úgynevezett konvekciós fűtés, ahol a hőleadó felületet maga a kályha teste jelenti. Az utóbbi adja a berendezés összteljesítményének kb. 60%-át.  A légfűtéses fatüzelésű kályhák teljesítménye tovább fokozható akkor, ha a tűztér körül légcsatornákat alakítanak ki, alul és felül megfelelő szellőző nyílásokkal.

Ekkor az alsó nyílásokon a szobai, alsóbb rétegekben lévő hideg levegő beáramlik, átmelegedik és a felső nyílásokon a már felfűtött levegő áramlik ki. Miért választják ezt olyan sokan? Ugye az ilyen fatüzelésű kályhák lényege, hogy lassan forgatják a lakás légterében a levegőt, ami egyenletes fűtést eredményez.

Ezzel a megoldással sokkal egységesebb a hőelosztás, tehát a szobában a fűtőberendezéshez közel és távol is kellemes meleg lesz. Pontosan ez a légfűtéses kandalló hatalmas előnye a cserép- és hagyományos kályhákkal szemben.

A kálciumszilikát lap fontossága a kandallóépítés során

Amikor egy fűtőszerkezet megépítésére kerül sor, mondjuk egy kandallóéra, akkor fontos a megfelelő alapanyagok használata. A hőálló ragasztó és a kálciumszilikát lap vitathatatlanul a leglényegesebb tartozékok közé tartozik. Ezek hiányában sajnos a berendezés nem építhető meg szakszerűen, a végeredmény pedig nem lesz kellően biztonságos.

Ugye a kandalló egy veszélyes berendezésnek számít, hiszen a környezetében kialakult hőmérséklet hamar nagyon magas lehet. A kálciumszilikát lap segítségével a közvetlen környezet megvédhető a túl magas hőtől. A Fire Store a kandallóépítéshez olyan speciális építési anyagokat és kellékeket kínál, amelyekkel mindig biztonságosan lehet használni az adott eszközt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük