2022.08.08.
4 ok, amiért el kell látogatnod Ausztriába

4 ok, amiért el kell látogatnod Ausztriába

Németországgal, Svájccal és Olaszországgal határos, és soha nem kapott elegendő figyelmet, pedig mindent megtett érte.

 Ausztria elhelyezkedését illetően mindig fontos stratégiai központként szerepelt a múltban. Ezért találhatók meg olyan történelmi lenyomatok az országban, amelyek teljesen egyedülállóak és a magyar ember számára páratlanul varázslatosak.

 Nem csak ezért szerencsés, hanem a térségben kialakult szeizmikus tevékenység miatt is, ugyanis ezek a jelenségek a régmúltban olyan természeti csodákat hagytak maguk után amelyeknél aligha van meggyőzőbb csalogató.

 Íme négy ok, amiért első sorban érdemes meglátogatnod ezt a rendkívüli kis országot Európa szívében:

 

  1. A főváros

 Bécs önmagában elég ok, ahogy vegyük az utazótáskát. A káprázatos város úgy nyílik ki, mint egy Mozart mű, ahogyan a reptérről a belváros fele haladunk. A rendkívüli színek, a temérdek szobor, amelyek mögött csodálatos épületek magasodnak a legkisebbektől a ragyogó óriásokig, mind fogyasztják a fényképezőgép elemét.

Bécs szíve az extravagáns Múzeum negyed, egy valóságos labirintusa a barokk és art-nouveau épületeknek, amellyel méltán harcba száll Párizzsal az Európa koronája címért.

 Nem fordulhatunk be anélkül egy sarkon, hogy Bécs első építésze, Otto Vagner, egy újabb mesterművel el ne varázsolna bennünket. Aztán ott vannak a Habsburg-rezidenciák, a Hofburg-palota, a Schoenbrunn-kastély és a Belvedere komplexum, amelyek mind hozzájárulnak a történelmi nagyságához ennek a csodás városnak.

 

  1. A zene

 Nem véletlenül mondják, hogy az európai komolyzene központja Ausztria. Utcák, városok és kisfalvak mesélnek a temérdek világhíres zeneszerzőről, aki itt született és itt is élt. Salzburg talán a legjobb példa erre. Ott minden Mozartról szól. Épületek, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak a zeneszerző életéhez, utcák, amelyeken a művei szólnak, a Mozart csoki és ezernyi más, apró kis meglepetés.

Bécsben több utca is Beethovennek állít emléket, az ott töltött idejét idézve fel. Emellett a főváros több jelentős épületét a zenének szentelték. Legfontosabb közöttük a Bécsi Állami Opera. Ahhoz a zenét kényelmesen élvezhesd, számos magyar szállás kínál segítséget. Ausztria ugyanis bővelkedik magyar szálláshelyekben azoknak, akik szeretnek anyanyelvükön érdeklődni a közeli látnivalók után.

 

  1. A tavak

 Hogy csak a legfontosabbakat említsük, ott van a Halstattersee, Bodensee és a Wörthersee. Ezeket kötelező módon látnod kell.

A Halstattersee-tó és Halstatt talán a leghíresebb páros. Számtalan díjat is nyert szépsége és megőrzött környezete miatt. Itt valósággal lubickolsz a csodák között. Bodensee talán a bicikliseknek biztosítja a legszebb kihívást és élményt. A tó körüli 270 km-es, dombos bicikliút majdhogynem páratlan szépségekkel ajándékozza meg a bevállalósabb pedálozókat.

 

  1. Az Alpok

 Amellett, hogy a történelem leghíresebb hegymászóival büszkélkedik, Ausztria jelenleg is hegymászó paradicsom. De nem csak a profikat hívogatják a 3000-es csúcsok. Nagyon sok nemzeti park és hegy megközelíthető akár autóval is. Túraösvények százai várják a kíváncsi túrázókat, akik nem merik és nem is szeretnék bevállalni a technikás csúcsokat. Nem csak a helyek de a bennük rejtőző állatvilág és vízesések százai teszik az osztrák Alpokat kihagyhatatlan utazási célponttá bárki számára. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük